Visie

Duurzaam bouwen

 

We proberen onze ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden en investeren continu in optimalisatie van onze productieprocessen. Wij praten niet alleen over het Cradle to Cradle principe, maar zetten het in de praktijk om. Goed zijn in goede dingen doen: dit is voor ons de essentie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Aluminium ramen zijn duurzame ramen. Ze zijn 100% recycleerbaar, niet gewoon in theorie, maar voor ons in de dagelijkse praktijk. Beneens Alucon verzamelt afbraakaluminium profielen en laten deze door een versmelter voorbereiden voor nieuwe productie. Zo beperken we onze impact op het milieu en zorgen we dat toekomstige generaties gelijke kansen hebben om in een welvarende en gezonde leefomgeving op te groeien. Want wij geloven dat we het verschil kunnen maken. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de beste te zijn op vlak van afwerking, duurzame materiaalkeuze en energie-efficiëntie. Cradle to Cradle is bij ons dagelijkse praktijk!

Ons engagement voor duurzame bedrijfsvoering wordt ook buiten de sector door onafhankelijke organisaties, universiteiten en ngo’s geroemd. In de nieuwsrubriek kan u hierover meer informatie vinden.