“Zoveel technische jobs geraken tegenwoordig moeilijk ingevuld. Dat komt voor een groot deel door het feit dat er te weinig appreciatie is voor technische studierichtingen. Onbekend maakt onbemind en ik hoop daar iets aan te kunnen veranderen door kinderen te tonen hoe veelzijdig het werk is in ons bouwbedrijf, waar schrijnwerk, interieurinrichting en ruwbouw gecombineerd worden” zegt Karel Beneens.

Om direct het goede voorbeeld te geven maakten Karel, Staf, Jo en Joeri Beneens graag ruim de tijd om elk een groep scholieren van vier verschillende scholen rond te leiden. Na een inleiding over het bedrijf vertrokken de scholieren op een doe-rondleiding door de productiehallen. Daarbij moesten niet alleen luisteren en kijken. Ze werden zelf ook op vier verschillende plaatsen in de productie aan het werk gezet: nagels kloppen, schroeven vijzen, kepers doorzagen en raamrubbers in de aluminium profielen steken: het was een afwisselend programma.

“De kinderen waren alvast erg leergierig. Ik denk dat ze het een leuke dag vonden. Misschien werkt een van hen ooit wel hier in de schrijnwerkerij”, zegt Staf Beneens, die met veel passie het echte houtambacht voorstelde.

(op de foto’s de kinderen van De Kleine Wijzer uit Olen en Staf Beneens)