Visie
 

Isolatie

 

Je ramen en deuren moeten mooi zijn, maar ook functioneel. Hun functie is in de eerste plaats warmte binnenhouden en lawaai buiten. De tot in de puntjes geperfectioneerde Reynaers profielen maken het schijnbaar onverzoenbare mogelijk. Een investering in onze aluminiumprofielen een slimme keuze die rendeert! De Reynaers profielen zijn thermisch onderbroken, hebben een polyamidestrip en daarnaast ook een akoestische dichting. We raden je aan nu al aan de normen van overmorgen te denken, maar bieden je verschillende reeksen aan, die telkens meer of minder geïsoleerd zijn. Niet steeds is het best geïsoleerde raam ook zinvol. Met onze jarenlange ervaring en ons persoonlijk advies ben je zeker dat je het juiste profiel vindt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject

Grote glaspartijen en perfect geïsoleerde huizen brengen het risico op oververhitting met zich mee. Veel hangt af van de inplanting van het gebouw. Wij bieden hier met onze partners Renson en Reynaers oplossingen aan die alle functionele en esthetische aspecten kunnen verzoenen. Of je nu screens wilt of schuifpanelen, luifels of lamellen, klapluiken of knikarmsystemen – alles is mogelijk. Wij geven je graag advies om je gebouw in de zomer koel te houden en de nood aan airconditioning te beperken.

Veiligheid

De moderne ramen zijn veel veiliger dan pakweg vijftien jaar geleden, maar aluminium biedt je toch net dat beetje meer veiligheid dat jij wil. Ze zijn inbraakwerend, brandwerend, rookwerend en zelfs kogelwerend als het moet. Ook hier geldt: veiligheid en functionaliteit gaan hand in hand met design. We vragen van jou dus geen concessies op vlak van stijl of kleur.

Auminium is veel sterker en steviger dan vergelijkbare PVC-profielen. Het is bijna niet te vervormen. Maar de afwerking is toch bepalend voor het geheel. Bij Beneens Alucon raden wij u steeds aan om te kiezen voor een vijfpuntsluiting en een goed cilinderslot. En daar blijft het niet bij: extra scharnieren, een uitliftbeveiliging en dievenklauwen zorgen ervoor dat ongewenste bezoekers de deurvleugel niet uit het kader kunnen tillen.

Een specifieke uitdaging vormen schuiframen. Omdat ze zich meestal aan de achterkant van de woning bevinden, buiten zicht van buren of voorbijgangers, zijn zij een geliefd doelwit van inbrekers. Daarom voorzien we extra sluitstukken in combinatie met buisvormige glaslatten die ervoor zorgen dat het glas niet uit het profiel kan gewrikt worden. Zo’n glaslatten kunnen we ook in ramen en deuren voorzien.